Ketchup de casa

de katty in Conserve, 1 Sep 2021 | 6073 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 2 kg ardei kapia
  • 1 kg mere acrisoare
  • 1/2 kg ceapa
  • 3 capatani de usturoi
  • 2 linguri sare
  • 250 gr zahar
  • 100 ml otet balsamic
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita ienibahar macinat
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita chimen
  • 2 lingurite mustar boabe
  • 1 lingurita cuisoare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • busuioc uscat
  • cate 1 lingurita ulei incins pentru fiecare sticla de ketchup
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Spalam bine legumele. Scoatem cotoarele rosiilor si le taiem in bucati mai mici. Scoatem cotoarele ardeilor kapia si ii taiem in bucati mici. Curatam merele, scoatem cotoarele si le taiem in bucati mici. Curatam ceapa si o taiem in bucati mici. Descojim usturoiul. Toate legumele le trecem prin masina de tocat carne cu sita cea mai mica. Le punem intr-o oala pe care o asezam la foc mic.  Dupa ce a inceput sa fiarba punem jumatate din cantitatea de zahar si otet, sarea si foile de dafin si fierbem amestecand ocazional. Macinam chimenul, boabele de mustar si cuisoarele. Cand compozitia a inceput sa se lege adaugam toate condimentele. Cand este aproape gata gustam si potrivim de zahar si otet in functie de gustul propriu si de cat de dulci au fost rosiile. Pentru a obtine o compozitie cremoasa o  mixam bine. Punem ketchupul in sticle cu gura larga pe care le-am sterilizat in cuptor. In fiecare sticla punem cate o lingurita de ulei incins si punem capacele(sterilizate si ele). Acoperim sticlele cu prosoape sau paturi pana se racesc bine. Le depozitam la rece sau macar la umbra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rosii intregi in suc propriu